СрпскиРуски
Претрага
Пријава на новости
Пријатељи центра
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Друштвене мреже
Банер
Банер

postheadericon О НАМА

Шта је то Руски Центар?

 

Руски центар представља међународни културни пројекат, који је покренуо фонд «Руски свет» у сарадњи са водећим светским образовно-просветним институцијама.

Руски центри фонда «Руски свет» се отварају с циљем да популаризују руски језик и културу, као важне елементе светске цивилизације, да подржавају програме учења руског језика у иностранству, да развијају међукултурални дијалог и учвршћују разумевање и сарадњу међу народима.

Руски центри нуде приступ културно историјском и литерарном наслеђу Руског света, методици и пракси руског образовања, савременим стваралачким идејама и програмима. Центри организују своју делатност на принципима отворености, јавности и толеранције


gimnazija

 

Руски центар у Новом Саду је отворен 25. јуна 2009. године, на иницијативу Фонда «Руски свет» и Друштва српско-руског пријатељства. Просторије руског центра се налазе у Гимназији „Јован Јовановић Змај“.

Ресорни центар je опремљен библиотеком са око 1.000 књига и мултимедијалним, аудио и видео колекцијама, у њему је понуђен бесплатан приступ електронским верзијама централних руских средстава јавног информисанја, руским интернет ресурсима, електронским каталозима и мултимедијалним колекцијама.

 

 

001                           

Код нас ћете наћи:

- приручнике и енцикопедије

- књиге о руској историји

- књиге о уметности
- лепу књижевност

- уџбенике и помоћна средства на ЦД и ДВД

- аудио књиге

- уметничке и документарне филмове