СрпскиРуски
Претрага
Пријава на новости
Пријатељи центра
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Друштвене мреже
Банер
Банер

Представници НИДУ "Лобачевски" уручили награде победницима 4. НИС олимпијаде

ngtuПочасни гости овогодишње НИС олимпијаде, представници  

Националног истраживачког Државног Унверзитета "Н. И. Лобачевски" из Нижњег Новгорода,уручили су у понедељак 30. маја, у просторијама Руског центра награде победницима  3. и 4. категоријe.

 

Почасни гости овогодишње НИС олимпијаде, представници Националног истраживачког Државног Унверзитета "Н. И. Лобачевски" из Нижњег Новгорода, уручили су у понедељак 30. маја, у просторијама Руског центра награде победницима  3. и 4. категоријe - гарантна писма, која ће нашим најуспешнијим такмичарима, уколико буду желели да наставе школовање у Русији, на Универзитету "Н И. Лобачевски", обезбедити добијање руске државне стипендије.


006

 

Национални истрживачки Државни универзитет "Н. И. Лобачевски" основан је 1916. године, а 1918 је добио статуа државног универзитета првог у Совјетској Русији. 1956. универзитет добија име великог руског научника математичара Н. И. Лобачевског, оснивача нееуклидовске геометрије.


006a   007

Данас је Универзитет "Лобачевски" светски призната образовна установа и један од најбољих руских универзитета класичног типа и највећих научних, иновационих и културних центара Русије, Члан Европске асоцијације универзитета (EUA) и тесно сарађује са Руском академијом наука и највећим високотехнолошким транснационалним фирмама као што су Гаспромњефт, Росатом, Сбербанк, Intel, Microsoft, Nvidia, Cisco Sistems и др.)


008  008a

Наши драги гости са Универзитета "Лобачевски" Ирина Абрамова, Кирил Баландин и Константин Кемајев уручили су награде родитељима победника 3 и 4 категорије 4. НИС олимпијаде.


008b   008bb

 

008   008c

Са студијским програмима у области биологије, хемије, математике, механике, информационих технологија, физике, радиофизике, електронике, нанотехнологија, економије финансија, менеџмента, трговине, међународних односа, политикологије, историје, односа с јавношћу, друштвених наука,филологије, филозофије и права можете се упознати ОВДЕ


009


Уз велику захвалност нашим почасним гостима, још једном честитамо победницима и надамо се да ће неко од њих имати ту част да настави своје школовање у једном од најлепших руских градова, граду побратиму Новог Сада, Нижњем Новгороду.


010