СрпскиРуски
Претрага
Пријава на новости
Пријатељи центра
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Друштвене мреже
Банер
Банер

TRUD - Тотални диктат за странце

trud_logo_rgb


ТRUD - упрошћена верзија "Тоталног диктата"

за странце који желе да провере своје знање руског језика.Ево  и једене лепе вести за све оне који желе да се прикључе  "Тоталном диктату" а руски језик им није матерњи језик. у Руском центру ће се 16. априла, упоредо са "Тоталним диктатом" одржати и први ТRUD - упрошћена верзија "Тоталног диктата" за странце који желе да провере своје знање руског језика.

С обзиром на чињеницу да су странци који воле и уче руски језик, иако им је "Тотални диктат" изузетно тежак, показали велико интересовање за учешће у овој међународној акцији промоције и популаризације руског језика и писмености, организатори акције су ове године одлучили да покрену пројекат под називом TRUD, који је извесном смислу представља упрошћену верзију "Тоталног диктата"! Циљ пројекта је да се учешће на "Тоталном диктату" омогући и странцима. Наиме, "Тотални диктат" за све оне којима руски није матерњи језик, подразумеваће израду теста од неколико граматичких задатака на нивоу А1-Б2 који ће бити тематски повезани са самим текстом диктата, и писање кратког одломка упрошћене верзије текста диктата.

Да бисте учествовали у овом пројекту потребно је да се региструјете на сајту www.totaldict.ru, где ћете после 16. априла моћи да видите и резултате свог теста.

Резултати су као и сваке године тајни и знаћете их само ви.

Учешће је потпуно бесплатно.

ТРУД ће се као и тотални диктат одржати 16 априла у 14 сати у Руском центру у Гимназији Ј. Ј. Змај.

Добродошли!

 

 

Руски центар Нови Сад