СрпскиРуски
Претрага
Пријава на новости
Пријатељи центра
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Друштвене мреже
Банер
Банер

Летња школа руског језика "В. Даљ" - Нови Сад 2015

slika 

 

Руски центар вас позива на

Другу Међународну летњу школу русуког језика и културе "В. Даљ" у организацији АНО "Пролог" из Москве.

Захваљујући дугогодишњем пријатељству и сарадњи АНО «Пролог» и Гимназије «Јован Јовановић Змај» из Новог Сада,

сви заинтересовани ученици и овог лета (од 23. јуна до 8. јула) имаће прилику да се у друштву својих вршњака из Русије а под руководством високостручних педагога из Русије, упознају са руским језиком и руском културом.

Од ове године летња школа нуди и програм за одрасле.


Многогодишње искуство српско-руске сарадње на пољу образовања подразумева између осталог размену ученика, заједничке педагошке семинаре, такмичења из руског језика и математике, учешће српске деце на летњим лингвистичким школама у Русији. У оквирима те сарадње, почевши од 2007. године ученици из Србије похађали су Међународне школе руског језика у Подмосковљу, Великом Устјугу (Вологодска област), Костроми и Великом Болдину (Нјижнјеновгородска област).

Место одржавања: Нови Сад

Дужина трајања школе – 16 дана (23.06.2015 – 8.07.2015).  

Програм школе (прилог 1) обухвата:

- образовни програм (настава руског језика 5 сати дневно и рад у креативним радионицама 3 сата дневно);

- рекреациони и забавни програм (спортско-рекреационе активности, културе активности);

- екскурзије (Нови Сад, Београд, Фрушка Гора, Сремски Карловци).

По завршетку школе сви полазници добијају сертификат о савладаном програму Међународне школе руског језика и културе «В.Даљ». Радо ћемо изаћи у сусрет и роедитељима који желе да похађају наставу руског језика заједно са својом децом.

Програм за наставнике и професоре, предаваче руског језика подразумева предавања, семинаре, креативне радионице уз учешће водећих стручњака најпознатијих образовних установа из Русије (72 школска часа).

Екскурзије (опционо).

Дневна школа у оквиру нуди свим заинтересованим Новосађанима наставу руског језика током трајања Међународне школе руског језика и културе «В. Даљ» (23.06.2015 – 08.07.2015). Програм дневне школе обухвата :

- Наставу руског језика, сваког дана (сем дана намењених за екскурзије) од 10.00 до 13.00 у складу са општим наставним програмом.

- Рад у креативним радионицама, сваког дана (сем дана намењених за екскурзије) од 14.00 до 17.00.

- Вечери дружења, сваког дана (сем дана намењених за екскурзије) од 20.00 до 22.00.

По завршетку школе сви полазници добијају сертификат о савладаном програму Међународне школе руског језика и културе «В.Даљ».

Да бисте постали полазник Међународне школе руског језика и културе «В. Даљ» у Србији, потребно је да се јавите професору Ненаду Спасићу на телефон 065 353 42 75 или путем мејла Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Цене у зависности од програма.

  1.  Програм за наставнике и професоре из Србије укупна цена двонедељног курса износи 24 000 динара (не подразумева смештај).
  1. Дневна школа руског језика за полазнике из Србије – 1000 дин дневно / 16 дана (не подразумева смештај).

Детаљније информације о Међународној школи руског јзика и културе «В. Даљ» потражите на сајту АНО «Пролог» - www.educompro.ru 

 

 

 

 

Руски центар Нови Сад