СрпскиРуски
Претрага
Пријава на новости
Пријатељи центра
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Друштвене мреже
Банер
Банер

Међународни наградни конкурс "Небески добошар"

plakat 31 png
У оквиру прославе  
Године књижевности,
а поводом 120 година од рођења и 90 година од смрти истакнутог руског песника   

Сергеја Јесењина

Руски центар Фонда „Руски свет“
при Гимназији „Јован Јовановић Змај“
у Новом Сад расписује:

Међународни наградни конкурс
видео материјала

 Небески добошарПраво учешћа на Конкурсу имају сви ученици основних и средњих школа и студенти универзитета из читавог света.

Учесници у Конкурсу могу бити пунолетне особе и малолетне особе уз изјаву родитеља/старатеља, који се доставља уз видео материјал. Пунолетне особе саме за себе потписују изјаву.

Преузми образац ИЗЈАВЕ

Учесници имају задатак да науче напамет једну (по сопственом избору) песму Сергеја Јесењина, и направе видео клип на којем на руском језику рецитују изабране стихове.

Преузми ПРОПОЗИЦИЈЕ

Машти и креативности учесника препушта се одлука где ће и у каквом амбијенту снимати видео.

Победник конкурса бираће се по принципу „награда публике“, а у складу са правилима Конкурса.

,,Награду публике” – таблет рачунар добиће аутори прва три видео клипа по броју гласова на Youtube страници Организатора: https://www.youtube.com/user/RuskiCentarNoviSad.

Учесник Конкурса, лице које шаље видео запис, мора уз материјал попунити и послати Пријаву у којој ће дати Организатору основне личне и контакт податке (лично име, назив образовне институције и година школовања, е-маил адреса, контакт телефон), као и податке о видео материјалу. Пријаву послати у формату .doc (ворд документ).

Преузми формулар ПРИЈАВЕ

Захтеви конкурса

- Обавезно је рецитовање песме Сергеја Јесењина

- Обавезно је рецитовање на руском језику.

- Обавезно је да се на клипу види особа која говори стихове (учесник конкурса).

- Један видео клип потписује само један аутор.

- На једном видео запису је само једна песма С. Јесењина.

- Један аутор може послати више клипова.

- Трајање записа је ограничено на највише 600 секунди (10 минута), све преко тога се неће узимати у обзир.

- Величина фајла не може да буде већа од 60 MB.

- Видео снимак може да буде снимљен мобилним телефоном.

- Слање видео снимака званично почиње од 15.04.2015. и траје до 20.09.2015.

- Сваки послати видео запис мора проћи одобрење Организатора. По одобрењу, видео запис ће бити објављен на youtube каналу Руског центра https://www.youtube.com/user/RuskiCentarNoviSad и сви посетиоци тог канала ће моћи да гласају за видео запис који им се највише допада.

plakat 3 png

- Организациони тим фестивала задржава право да на youtube канал не постави клип који не одговара критеријумима конкурса, тј. приказује вулгаран садржај, насиље, позива или подстиче било који облик насиља или дискриминације, или садржаје који ни на који начин нису повезани са темом конкурса. Такође, клипови који садрже звучне или видео записе заштићене ауторским правима могу бити удаљени са конкурса.

- Организатор задржава право да у било ком тренутку са Конкурса искључи учесника у Конкурсу за кога процени да својим поступањем везаним за Конкурс крши његова правила или да на било који начин омета или вређа друге учеснике.

- У току Конкурса, сви корисници интернета имају право да посете youtube канал ОРГАНИЗАТОРА и прегледају објављене снимке и ако желе гласају за њих.

- Сваки посетилац који је регистрован на youtube (има google мејл) моћи ће да сваком видео клипу да по један глас (лајк), у складу са условима коришћења сајта youtube.

- Гласање за постављене видео записе који учествују на Конкурсу траје до 25.09.2015.

- Учешћем на Конкурсу учесници су сагласни да се, уколико постану добитници награда, њихови лични подаци: име и презиме, слика, видео материјал и слично могу од стране Организатора објавити и користити без накнаде у облику штампаног, звучног, фото и видео материјала.

- Слањем видео записа, тј. учешћем на Конкурсу, учесници Конкурса предају сва ауторска права на аудио и видео материјал Организатору, тј. сагласни су да Организатор има право на експлоатацију аудио и/или визуелних елемената постављеног записа за сопствене потребе, без било каквих ограничења, без икакве накнаде и без обавезе прибављања додатних сагласности лица која су забележена на запису.

- Учесници су такође сагласни да се њихов видео снимак нађе на официјалним каналима Организатора.

- Организатор није одговоран уколико Web сајт на коме се налази апликација привремено буде ван функције услед више силе или случаја, односно услед догађаја који су ван контроле Организатора.

- Компанија Youtube није укључена у организацију овог наградног Конкурса и не може сносити одговорност за било који његов део.

- Организатор може променити било које од наведених правила Конкурса, без претходног обавештавања корисника. Измена правила мора бити јавно доступна на свим Facebook страницама Организатора и на сајту Организатора (www.ruskicentar.edu.rs) најмање 1 (један) дан пре ступања на снагу.

- Учесници Конкурса шаљу видео запис, заједно са попуњеном пријавом и изјавом (пријава у формату ворд документа .doc, изјава попуњена и скенирана у форматима .jpg или .png, на емаил адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели , потребне обрасце пријаве и изјаве можете преузети на сајту : www.ruskicentar.edu.rs

- Према броју гласова (лајкова) на youtube каналу одређује се прво, друго и треће место.

- Награда за прво, друго и треће место је таблет рачунар.

- Коначна ранг листа биће објављена на сајту Организатора 26.09.2015.

- Награде ће бити уручене на свечаној додели у Новом Саду октобра 2015.

Очекујемо ваше пријаве и радове!

СРЕЋНО!

 

 


Руски центар Фонда