СрпскиРуски
Претрага
Пријава на новости
Пријатељи центра
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Друштвене мреже
Банер
Банер

Новосадски основаци желе да уче руски

2013-09-28 10.08.57


Необично велико интересовање новосадских основаца и њихових родитеља за бесплатни курс руског језика није изненадило организаторе ове акције. Ове школске године уписана је трећа генерација полазника, а број деце која воле и желе да уче руски из године у годину све је већи.
У циљу популаризације руског језика, Руски центар у Новом Саду, наставио је и ове школске године са бесплатним курсевима за све заинтересоване ученике основних школа. У суботу, 28. септембра 2013. године у просторијама „руског центра“ који се налази у Гимназији Јован Јовановић Змај у Новом Саду,одржани су први часови за нове полазнике школе руског језика, као и уводни часови за оне основце који настављају курс.


2013-09-28 10.08.57

Настава ће се и даље одвијати суботом у неколико термина, а у плану је увођење још једног часа током радне недеље, тако да ће у наредном периоду основци добити прилику да се са руским језиком срећу два пута недељно.Сем наставе језика, полазницима курса који воле да певају на располагању је и Руски дечји хор, којим руководи професор Јован Травица, а који је током прошле године имао низ успешних наступа.


hor 1